Mainos
Mainos

Verenluovuttajia tarvitaan jälleen uudeksivuodeksi

Osa verivalmisteista säilyy vain viisi päivää luovutuksesta, joten verta ei voi kerätä varastoon etukäteen.

Veripalvelu kehottaa jälleen verenluovuttajia liikkeelle uudenvuoden alla.

Uudenvuodenpäivänä veripalvelutoimistot ovat kiinni, joten Veripalvelu toivoo luovuttajia ojentamaan auttavan kätensä maanantaina tai heti vuodenvaihteen jälkeen.

Verta ei voi kerätä varastoon etukäteen, koska osa verivalmisteista säilyy vain viisi päivää luovutuksesta. Luovuttajia tarvitaan kaikista veriryhmistä ja tervetulleita ovat niin uudet kuin vanhatkin verenluovuttajat.

Verta voi luovuttaa kuka tahansa terve 18-65-vuotias ja vähintään 50 kiloa painava. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias.

Vuodenvaihteen jälkeen luovuttajalla tulee aina olla mukanaan Suomen viranomaiselta saatu hyväksytty henkilötodistus, kuten passi tai ajokortti.

Henkilöt, joilla ei ole viranomaisen myöntämää henkilötunnusta, eivät voi luovuttaa verta.

Verenluovuttajakortti ei enää ensi vuodesta alkaen käy henkilöllisyyden varmistamiseen, mutta korttia jaetaan edelleen uusille luovuttajille. Siitä selviää veriryhmä ja luovuttajanumero.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot