Mainos
Mainos

Veripalvelun hätävarasto huvennut

O-punasoluista sekä A-positiivisesta verestä on huutava pula.

Veripalvelun hätäverivarastot ovat huvenneet kriittiselle tasolle, sillä eri puolilla Suomea on ollut viime aikoina paljon potilaita, jotka tarvitsevat O-negatiivista verta.

Suomen Punaisen Ristin mukaan O-punasoluja on Veripalvelun varastossa niin vähän, ettei sairaaloille pystytä toimittamaan potilaiden tarvitsemia punasoluja.

Hätävarastot ovat huvenneet parin viime viikon aikana. Veren tarve on ollut vuoden alkuviikkoina suurta, mutta verenluovuttajia ei ole ollut riittävästi. O-negatiivisen veren lisäksi pulaa on A-positiivisesta verestä.

Yleensä potilaille annetaan verivalmisteita oman veriryhmänsä mukaisesti. Hätäverta voidaan kuitenkin antaa kaikille potilaille.

Verenluovuttajaksi sopii terve, yli 50 kiloa painava ja 18-65-vuotias henkilö. Uuden luovuttajan tulee olla alle 60-vuotias. Sopivuutta verenluovuttajaksi voi tiedustella ilmaisnumerosta 0800 0 5801.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot