Mainos
Mainos

Veripalveluskandaali: SPR:n pääsihteerille huomautus

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula on saanut huomautuksen SPR:n hallitukselta.

Kurinpidollinen toimenpide tuli julkisuuteen tänään SPR:n Veripalvelun hallituksen eron yhteydessä, kun SPR:n hallitus julkaisi viimeisimpien kokoustensa pöytäkirjoja. Huomautus on annettu 9. marraskuuta.

Huomautuksen taustalla on Kumpulan toiminta tai pikemminkin toimimattomuus SPR:n Veripalvelun ympärillä pyörivässä konsulttiskandaalissa. Kumpula tiesi pitkään Veripalvelun entisen johtajan Jukka Rautosen tekemistä yli kolmen miljoonan euron kyseenalaisista konsulttihankinnoista, mutta ei puuttunut asiaan.

Sisäinen tarkastaja toi ongelmat esille muun muassa viime vuoden joulukuussa Kumpulalle ja Veripalvelun hallitukselle. Kumpula ei informoinut esiin nousseista ongelmista SPR:n hallitusta.

- Olemme nähneet tarpeelliseksi huomautta Kumpulaa siitä, että hän ei ole riittävällä tavalla informoinut hallitusta näistä asioista, sanoo SPR:n hallituksen varapuheenjohtaja Eero Rämö.

Ongelmaan puututtiin vasta sen jälkeen, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma syyskuussa toi konsulttihankinnat julkisuuteen.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot