Mainos
Mainos

Veripalvelussa huutava pula nuorista miesluovuttajista

Verenluovutukseen osallistuu vain viisi prosenttia suomalaisista. SPR Veripalvelun mukaan verta luovuttaa vuosittain yli 170 000 ihmistä, mikä ei vastaa tarvittavan veren määrää.

Verenluovutustoiminnan kehitysjohtaja Juha Soikkeli kertoo, että pulaa on etenkin nuorista, miespuolisista verenluovuttajista.

- Toivomme lisää aktiivisuutta etenkin nuorilta miehiltä. Verenluovuttajien osuus 25-40-vuotiaista suomalaismiehistä on kansainvälisestikin vertailtuna heikohko, Soikkeli sanoo.

Soikkeli toteaa kaikkia veriryhmiä tarvittavan, mutta erityisesti kaivataan hätäluontoisissa verensiirroissa käytettäviä ryhmiä, kuten O Rh negatiivinen.

- Sairaaloissa on verelle käyttöä varsinkin syksyisin ja keväisin niin sanottuun hiljaiseen loma-aikaan. Jokainen luovutuspäivä ja jokainen verenluovutus on silti tärkeä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot