Mainos
Mainos

Verkkoapila: Ulkomaiset marjanpoimijat kuumentavat tunteita Lapissa

Lapissa kiistellään ulkomaalaisista marjanpoimijoista. Erityisesti pohjoisen arvomarja, hilla, kuumentaa paikallisten ja ulkomaalaisten poimijoiden tunteita. Jotkut ovat pohjoisessa sitä mieltä, että jokamiehenoikeudet kuuluvat vain suomalaisille.

Marjayritykset ovat kutsuneet tänä vuonna Suomeen noin 7000 poimijaa, joista valtaosa marjastaa valtionmailla Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Suomen Marjanpoimijat -yhdistyksen perustajajäsen Hemmo Koskiniemi pitää tällaista marjanpoimintaa elinkeinotoimintana, jota ei voi harjoittaa jokamiehenoikeuden varjolla.

Koskiniemen mielestä ulkomaalaisten tuominen Suomeen on jopa ihmiskauppaa ja riistoa, sillä kaikki eivät ansaitse edes matkarahojaan Suomessa.

- He aiheuttavat ongelmia liikenteessä metsäautoteillä, roskaavat luontoa, tekevät nuotioita yksityisten maille, ja kun poliiseja on vähän, kukaan ei valvo tilannetta. Tämä tuo yleistä harmia kyläläisille ja pahoittaa monen mielen, Koskiniemi toteaa Verkkoapilassa.

Tilanteen rauhoittamiseksi Lapin kylätoimintayhdistys ja marjanostajayritykset ovat avanneet valituspuhelimen, johon kyläläiset voivat ilmoittaa poimijoiden aiheuttamista ongelmista.

(MTV3)

Lue myös Verkkoapila.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme