Mainos
Mainos

Verkkokielto norppavesillä päättymässä

Saimaannorpan suojelemiseksi säädetyt verkkokalastusrajoitukset päättyvät Saimaan vesistössä kesäkuun lopussa.

Ympäristöjärjestö WWF Suomi ja Metsähallitus kehottavat Saimaalla kesäänsä viettäviä kalastamaan norppaystävällisillä pyyntimenetelmillä myös rajoitusajan ulkopuolella.  

Tänä vuonna on paljastunut kolme pyydyskuolemaa. Metsähallituksen mukaan pyydysrajoituksia on noudatettu hyvin, mutta katiskoiden nielurajoituksissa olisi vielä korjaamista.  

Poikasten elämän alkutaipaleella suojaa ovat tarjonneet verkkokalastusrajoitukset. Rajoitusten päättyminen merkitsee vaaran aikaa pääasiassa apukinoksiin talvella syntyneille 58 kuutille. Viime vuonna viranomaisten tietoon tuli kaksi verkkoihin kuollutta poikasta heti rajoitusten loppumisen jälkeisellä viikolla.   

Tänä vuonna toukokuussa kuutti kuoli katiskaan ja helmikuussa löytyi verkkoon hukkunut nuori norppa. Yksi norppa kuoli verkkoon rajoitusalueen ulkopuolella kesäkuussa.  

Metsähallituksen erävalvoja Markus Rahikainen on ottanut talteen toistaiseksi vain kaksi luvatonta verkkoa. Lisäksi havaintoja on parista muusta tapauksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme