Mainos
Mainos

Verkkolehtien suosio jatkaa kasvuaan

Yhä suurempi osa suomalaisista lukee verkkolehtiä. Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan verkkolehtiä luki keväällä 69 prosenttia 16-74-vuotiaista internetin käyttäjistä. Viime vuoden keväällä osuus oli 63 prosenttia. Myös internetin käyttäjien määrä on kasvanut.

Verkkolehtien lukeminen on viidenneksi suosituin internetin käyttötarkoitus. Sen edellä ovat sähköpostin käyttö, tiedonhaku tavaroista ja palveluista, pankkiasiointi ja matka- ja majoituspalvelujen selailu, selviää tutkimuksesta.

Hieman muita enemmän verkkolehtiä seuraavat 30-49-vuotiaat, mutta ikä ei tutkimuksen mukaan vaikuta lukemiseen juurikaan. Selainpohjaisia uutispalveluja käytti keväällä 23 prosenttia internetin käyttäjistä. Jonkin verkkojulkaisun tai uutispalvelun vakituisia tilaajia oli 14 prosenttia.

Sanomalehtien Liiton selvityksen mukaan 164 sanomalehteä julkaisi vuoden 2008 alussa sisältöään myös verkossa. Lehdistä 60 ilmestyi verkossa näköislehtenä eli paperilehden digitaalisena kopiona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot