Mainos
Mainos

Verkkoturvaohjelmalla tulonsiirrot tutuiksi

Internetiin on kehitetty Verkkoturvaohjelma, joka auttaa nuoria arvioimaan toimeentulonsa. Uuden nettipalvelun kautta nuoret saavat tietoa erilaisista yhteiskunnan tulonsiirtojärjestelmistä. Nuttu-verkkoturvaohjelma tarjoaa myös laskentaohjelman, jonka avulla kukin nuori voi saada yksilöllisen kokonaiskuvan taloudestaan. Näin muutosten vaikutusten ennakointi helpottuu.

Verkkoturvaohjelman palvelut käynnistyvät ensi vuoden alussa, mutta ohjelma avataan koekäyttöön jo joulukuussa. Yhtenäistä Internet-palveluohjelmaa on tarvittu muun muassa siksi, että nuorten on ollut vaikea saada tietoa muutosten vaikutuksista talouteensa. Nuorten elämäntilanteeseen sopivaa tietoa eri tukijärjestelmistä on ollut hankala koota. Eroja tiedonsaannissa on ollut myös paikkakuntien välillä.

Nuorisotyön ammattilaiset sekä muut nuorten parissa toimivat ovat hekin kaivanneet selkeää ja ajan tasalla olevaa tietoa toimeentulokysymyksistä. Uusi palveluohjelma sijoittuu osaksi Pro Youth -ammattilaisverkkoa ja Nuorisotietopankkia. Tavoitteena on ollut saada palvelu mahdollisimman monen nuoren ulottuville. Palvelua voi käyttää kotipäätteiden lisäksi mm. nuorisotiedotuspisteissä.

Internet-verkko puolestaan antaa mahdollisuuden tietojen nopeaan päivitykseen, ja linkitys jo olemassa oleviin tietoalueisiin on sekin sujuvaa. Verkkoturvaohjelma löytyy Internetissä http://www.alli.fi/nutipa/nuttu.html -osoitteesta. Ohjelman käyttö edellyttää Pro Youth/NUTIPA -käyttäjätunnuksen hankintaa, minkä lisäksi Nuttu tarvitsee toimiakseen MicroSoftin Excel-taulukkolaskentaohjelman.

Verkkoturvaohjelman on rakentanut Suomen nuorisoyhteistyö - Allianssi ry. Mukana hankkeessa ovat olleet Kansaneläkelaitos, Nuorisoasiain neuvottelukunta, opetusministeriö ja ympäristöministeriö.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme