Mainos
Mainos

Verkkouutiset: Oppilaiden valinnanvapaus lisääntyy peruskoulussa

Oppilaiden valinnanvapautta esitetään lisättäväksi peruskoulussa. Asiaa pohtinut tuntijakotyöryhmä ehdottaa, että jokainen oppilas voisi valita taipumustensa mukaan, mihin haluaa syventyä, kertoo Verkkouutiset.

Työryhmän esityksessä oppiaineet on jaettu kuudeksi ryhmäksi: kielet, matematiikka, yhteiskunnalliset aineet, luonnontieteet, taideaineet sekä terveys ja toimintakyky. Valinnanvapaus koskisi kaikkia oppiaineryhmiä, ja niinpä esimerkiksi matematiikassa olisi jatkossa syventäviä ja soveltavia kursseja.

Peruskoulun tuntijakoa pohtinut työryhmä jättää esityksensä opetusministeri Henna Virkkuselle (kok.) ensi tiistaina.

Lausuntokierroksen jälkeen opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee esityksensä asiasta syksyllä. Tavoitteena on, että valtioneuvosto antaisi uuden asetuksen ensi vuoden alussa.

Keväällä julkistetun kyselyn mukaan myös nuoret itse kaipaavat peruskouluun lisää valinnaisuutta ja vaihtelevia työmenetelmiä. Kyselyn teetti tuntijakotyöryhmä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot