Mainos
Mainos

Verkkouutiset: Valtakunnanoikeuden varajäsen sotkeutunut Nuorisosäätiö-vyyhteen

Keskusrikospoliisi epäilee valtakunnanoikeuden varajäsentä lahjusrikoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä Nuorisosäätiössä, kertoo Verkkouutiset. Epäilty on Nuorisosäätiön varajäsenenä toiminut varatuomari Timo Reina.

Valtakunnanoikeuden jäseneksi on valittu viisi "maallikoa", joista yksi on keskustan mandaatilla istuva valtiovarainministeriön osastopäällikkö, ylijohtaja Silja Hiirenheimo. Jos Hiirenheimon tilalle tarvittaisiin varajäsentä, Reina astuisi hänen paikalleen.

Valtakunnanoikeuteen saattaa siis syntyä jääviysongelma, mikäli se alkaa käsitellä Matti Vanhasen jääviyttä koskien Nuorisosäätiön tukia.

Reina on toiminut pääministerin Mari Kiviniemen (kesk.) valtiosihteerinä tämän ollessa kuntaministerinä. Viime syksystä saakka hän on työskennellyt Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:n hallintojohtajana.

Reina erosi valtiosihteerin toimesta samoihin aikoihin kun paljastui, että keskusrikospoliisi epäilee häntä lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme