Mainos
Mainos

Verkkouutiset: VTV-johtaja ei usko sote-korjausten auttavan

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tuomas Pöysti ei usko sosiaali- ja terveysvaliokunnan ehdotuksen ratkaisevan sote-uudistuksen perustuslaillisia ongelmia, kertoo Verkkouutiset.

– Se ei ollut tavanomainen eduskunnassa tehtävä muutos, vaan se muutti sitä oleellisesti. Menettelytavasta tulee jo ongelma, Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti kertoi.

Pöystin mukaan valiokunnan ehdotus paransi perustuslakiongelmaa monilta osin, mutta ei nähtävästi riittävästi korjannut niitä. Ongelmiksi jäävät pääjohtajan mukaan ainakin rahoitusmalli ja menettelytapa lainsäädäntöuudistuksessa.

– Ongelmana on se, että sote-alueiden rahoitus olisi oikeasti kustannusperusteista, eli kunnat joutuisivat maksamaan toteutuneiden kustannusten mukaan. Siinä on iso riski menoautomaatista, eli kansan kielellä piikki on auki. Sitä täytyisi siinä rajata, Pöysti sanoi Verkkouutisille.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme