Mainos
Mainos

Verkkouutisten kysely: Luottamus hallitukseen lähes alimmillaan

Luottamus hallitukseen on kärsinyt oppositioryhmistä eniten vihreiden ja varsinkin vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa.

Luottamus Matti Vanhasen hallitukseen on pudonnut lähes alimmilleen koko vaalikauden aikana, ilmenee kokoomuksen Verkkouutisten teettämästä kyselystä.

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan hallitukseen luottaa nyt 62 prosenttia suomalaisista, kun tammikuussa tehdyssä vastaavassa kyselyssä luku oli 70 prosenttia.

Korkeimmillaan luottamus hallitukseen oli kesällä 2004, jolloin hallitukseen luotti 76 prosenttia suomalaisista. Alimmillaan luottamus hallitukseen oli puolestaan Verkkouutisten kyselyissä heti kevään 2003 eduskuntavaalien jälkeen. Tuolloin Anneli Jäätteenmäen johtamaan hallitukseen luotti puolet suomalaisista.

Keskustan äänestäjien keskuudessa luottamus hallitukseen on tammikuisesta hieman noussut ja SDP:n äänestäjien hieman laskenut.

Luottamus hallitukseen on kärsinyt oppositioryhmistä eniten vihreiden ja varsinkin vasemmistoliiton äänestäjien keskuudessa. Tammikuussa hallitukseen luotti vihreistä 82 prosenttia, nyt 61 prosenttia. Vasemmistoliittolaisten lukema on romahtanut 71 prosentista 40 prosenttiin. Myös kokoomuslaisten luottamus on pudonnut tammikuusta kymmenellä prosentilla 57 prosenttiin.

Tutkimus on tehty puhelinhaastatteluina 18.-20. huhtikuuta. Kohderyhmänä olivat 15-79-vuotiaat mannersuomalaiset. Tutkimuksessa haastateltiin 1 010 henkilöä. Kokonaistuloksen osalta virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme