Mainos
Mainos

Veroale ei vihreille itsetarkoitus

Vihreä liitto ei lähde vaalien jälkeen hallitukseen, joka lähtee vähentämään veroja itsetarkoituksellisesti.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara sanoo STT:n puoluejohtajahaastattelussa, että tämä on vihreille kynnyskysymys. Olennaista on, että veroja ei alenneta hyvinvointiyhteiskunnan kustannuksella.

Rakenteellinen työttömyys on Soininvaaran mielestä syynä yhteiskunnan rahoitusvajeeseen. Jos työttömyys saadaan alemmas, niin silloin hänenkin mielestään on varaa veronalennuksiin. Hän muistuttaa, ettei vihreilläkään sinänsä ole mitään verotuksen alentamista vastaan.

On arveltu, että vihreiden mahdollisuudet seuraavaan hallitukseen vähenivät, kun puolue lähti hallituksesta. Tilanne on Soininvaaran näkemyksen mukaan muuttunut: kaikki puolueet pitävät aidosti hallitusovia auki.

Soininvaara arvostelee käynnissä olevaa verokeskustelua. Hän tyrmää väitteet, että kansa haluaisi verotuksen alentamista yhteisen hyvän kustannuksella. Kyse on hänen mielestään pienen ryhmän vaatimuksista. -Ei kansa ole ahne, hän muistuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme