Mainos
Mainos

Veroale paisuttaisi perheiden lompakkoa lapsilisiä enemmän

Suomi kuuluu kireähkösti perheitä verottaviin maihin, kertoo Veronmaksajain keskusliiton kansainvälinen vertailu.

Suomalaisten lapsiperheiden ostovoima paranee Veronmaksajain keskusliiton mukaan eniten työn verotusta keventämällä. Sen sijaan lapsilisien merkitys käytettävissä olevien tulojen kasvattajana on vähäisempi.

Veronmaksajain keskusliiton tutkimuksessa vertailtiin työssäkäyvien vanhempien verotusta ja etuuksia Suomessa ja kymmenessä muussa Euroopan maassa.

- Suomi kuuluu kireähkösti perheitä verottaviin maihin. Saamme verotukselle vastinetta palveluina, mutta kyse ei ole mistään ainutlaatuisesta asiasta, korosti pääekonomisti Jaana Kurjenoja esitellessään tutkimustuloksia Helsingissä.

Kurjenoja muistuttaa, että esimerkiksi lapsilisät sekä äitiys- ja vanhempainvapaat korvausta vastaan ovat yleisiä järjestelmiä kaikissa tutkimuksen kohteena olleissa maissa.

- Lisäksi kaikissa maissa on raskauteen ja synnytykseen liittyvä terveydenhoitojärjestelmä, Kurjenoja lisää.

Suomen lisäksi tutkimuksessa olivat mukana Alankomaat, Belgia, Espanja, Britannia, Itävalta, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa ja Tanska.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme