Mainos
Mainos

Veroalelle kiitosta asiantuntijoilta

Asiantuntijatahot ovat pääosin kiitelleet valtiovarainministeriön verolupauksia. Budjettiesitys lupaa veroasteikkoon puolentoista prosenttiyksikön alennuksen. Lisäksi tulonhankkimisvähennys nousee 2 400:sta markasta 3 000 markkaan. Alin tuloveroluokka poistetaan kokonaan.

Ekonomisti Sirkka Autio Veronmaksajista sanoo, että vielä ei uskalla sanoa tarkkaan, miten nyt luvatut alennukset kohtelevat eri perheitä.

-Kyllä siltä näyttää että suhteellisen tasapuolisesti veroale kohtelee perheitä, ehkä vähän painottuen pienempituloisiin kansalaisiin, mikä on ihan perusteltua sekin, sanoo Autio

Veronkevennykset palauttavat verotuksen lamaa edeltäneelle tasolle. 1990-luvun alussa saatiin päätökseen suuri verouudistus, joka kuitenkin hetimiten joutui laman kouriin.

Verotus kiristyi aina vuoteen 1995 saakka. Sen jälkeen sitä on pystytty hieman keventämään. Nyt luvatut alennukset ovat jo tuntuvia - keskiverto palkansaajan tilipussi kasvaa noin kahdella sadalla markalla.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme