Mainos
Mainos

Veroalennus lisää kampaamokäyntejä

Parturit ja kampaajat odottavat innolla vuoden vaihteessa toteutuvaa alan veronalennusta.

Hiusalan yrittäjäjärjestö arvioi, että parturi- ja kampaamopalveluiden arvonlisäveron alennus lisää palveluiden kysyntää ja parantaa alan työllisyyttä.

Eduskunnalle jätetyn lakiehdotuksen mukaan hius- ja partapalveluiden arvonlisävero laskee ensi vuoden alussa 22 prosentista kahdeksaan prosenttiin. Muutos on voimassa vuoden 2010 loppuun saakka, ja se koskee myös pieniä korjauspalveluja.

Hiusyrittäjät ry arvioi kampaamokäyntien tihentyvän viime vuosikymmenen rytmiin. Ennen arvonlisäverotusta kampaamossa käytiin keskimäärin 4-5 viikon välein, mutta nykyisin kerran 6-8 viikossa.

Verouudistuksen vaikutukset ovat esillä viikonvaihteessa Hiusyrittäjien liittokokouksessa Jyväskylässä. Liitto olisi toivonut kaikkien parturikampaajan perustutkintoon kuuluvien tehtävien veron alentamista. Osa palveluista jää alennuksen ulkopuolelle, ja alalle muodostuu kaksi eritasoista verokantaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme