Mainos
Mainos

Veroehdotus palautettava torstaina

Veroehdotusten viimeinen palautuspäivä on torstaina. Korjattu veroehdotus on helpointa palauttaa palautuskuoressa postitse. Veroehdotus kannataa tarkistaa vielä, sillä kaikkia vähennyksiä ei välttämättä ole huomioitu.

Veronmaksaja on velvollinen ilmoittamaan myös ne tulot ja varat, jotka puuttuvat veroehdotuksesta. Ilmoittamatta jättämisestä voi seurata veronkorotus. Veroehdotuksesta puuttuvat tyypillisesti muun muassa vuokratulot sekä arvopapereiden ja muun omaisuuden myynnistä syntyneet luovutusvoitot. Myös ulkomailta saadut tulot ja varat on muistettava ilmoittaa.

Veroehdotus on välttämätöntä tarkistaa myös siksi, että kaikkia vähennyksiä ei ole välttämättä huomioitu. Tyypillisiä veroehdotuksesta puuttuvia vähennyksiä ovat työmatka- ja tulonhankkimiskulut. Myös mahdollinen kotitalousvähennys on muistettava vaatia veroehdotuksella.

Jos korjattavaa tai lisättävää ei ole, veronehdotusta ei palauteta. Veroehdotuksen mukana tullut verolippu on tällöin lopullinen. Tilisiirtolomakkeet täytyy säilyttää, jos joutuu maksamaan mätkyjä eli jäännösveroa.

Ne, jotka korjaavat veroehdotusta tai joiden verotukseen vaikuttavia uusia tietoja verohallinto saa muualta, saavat uuden verolipun ja tilisiirtolomakkeen syksyllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme