Mainos
Mainos

Verohallinnon hankinnoissa puutteita

Verohallinnon tietojärjestelmien palveluhankintojen kilpailuttamisessa on löytynyt puutteita.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on löytänyt puutteita verohallinnon eräissä hankinnoissa. Pääosin vuoteen 2001 kohdistuneessa tarkastuksessa kävi ilmi, että kaikkia tietojärjestelmien palveluhankintoja ei ollut kilpailutettu lainkaan tai lain edellyttämällä tavalla.

Lain mukaan kilpailuttaminen on julkisissa hankinnoissa pääsääntö ja siitä voidaan poiketa vain erityisistä syistä. Hankintalainsäädännössä pääperiaatteita ovat edullisuus, kilpailuttaminen, tarjoajien tasapuolinen kohtelu sekä julkisuus ja avoimuus.

Tarkastusviraston mielestä hankintalainsäädäntöä tulisi täsmentää eräiltä osin. Esimerkiksi pitkäaikaiset, toistaiseksi voimassa olevat palvelusopimukset tulisi kilpailuttaa aika ajoin uudelleen, jotta mahdollisille uusillekin palveluntuottajille annettaisiin mahdollisuus päästä markkinoille.

Verohallinnolle hankittiin vuonna 2001 tietojärjestelmiin liittyviä konsultointipalveluja noin 33 milj. euron arvosta. Hankinnoista kaksi kolmannesta tehtiin Tietokarhu Oy:ltä, joka on valtion ja Tietoenatorin yhteisyritys.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme