Mainos
Mainos

Verohallinnon tehovalvonnan karu tulos: tarkastetuista ravintoloista 70 prosentilla harmaata taloutta

Ravintola-alalla on paljastunut laajasti harmaata taloutta Verohallinnon tehovalvonnassa.

Tulojen salaamista paljastui merkittävässä osassa tarkastetuista ravintoloista, kertoo Verohallinto tiedotteessaan. Verohallinto suuntasi tehotarkastukset ravintoloihin, joilla on ollut riski verojen välttämiseen. 

Tehovalvonta aloitettiin viime vuoden keväänä. Tarkastetuista 650 ravintolasta 70 prosentissa havaittiin puutteita veronmaksussa tai kirjanpidossa.

– Verotarkastuksilla on vaikutusta myös rehellisten ravintola-alan yrittäjien mahdollisuuksiin pärjätä kilpailussa. Tarkastukset tukevat Valtioneuvoston Harmaan talouden torjunnan kärkihankkeen tavoitetta markkinoiden toimivuuden ja terveen kilpailun turvaamisesta, projektipäällikkö Pia Ansamäki pohtii tiedotteessa.

Verohallinto on tehnyt poliisille rikosilmoituksen 45 tapauksessa ja 64 tapauksessa se on harkinnassa.

Jälkiveron määrä on noin 18 500 euroa ravintolaa kohden. Veronvälttelystä voi seurata myös anniskelulupien menetys ja tuomio veropetoksesta.

Verohallinnon mielestä tyyppihyväksyttyjen kassajärjestelmien käyttöönotto tekisi tulojen salauksen vaikeammaksi ja helpottaisi valvontaa, kun liiketapahtumat tallentuisivat järjestelmiin aukottomasti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme