Mainos
Mainos

Veroilmoituksia täytetty viimeistä kertaa

Ensi vuonna kaikki henkilöasiakkaat saavat veroviranomaisilta uuden esitäytetyn veroilmoituksen.

Veroilmoitukset jäävät pian historiaan. Perinteisiä veroilmoituksia täytetään tänä vuonna viimeistä kertaa, sillä jo ensi vuonna kaikki henkilöasiakkaat pääsevät esitäytetyn veroilmoituksen piiriin. Verohallinnossa uskotaan, että uudistus saa hyvän vastaanoton.

- [Uudistus helpottaa] varmasti niitä verovelvollisia, jotka tähän mennessä ovat jättäneet tammikuussa veroilmoituksen. Heidän ei tarvitse enää täyttää kaikkia tietoja, jotka meillä on tiedossa ja jotka on valmiiksi painettu lomakkeelle, kertoo ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen Verohallituksesta.

Muutos on selvin niiden veronmaksajien kohdalla, jotka eivät ole saaneet nykyisin käytössä olevaa veroehdotusta. Noin 4,5 miljoonasta suomalaisesta veronmaksajasta heitä on puolitoista miljoonaa.

Uusi esitäytetty veroilmoitus onkin hyvin samantyyppinen kuin veroehdotus. Siinä on valmiiksi täytettynä ne tiedot, jotka verohallinnolla on käytettävissään. Verovelvollisen tehtäväksi jää näiden tietojen tarkistaminen sekä puuttuvien tietojen täydentäminen. Verovelvollisen itse täytettäväksi jäävät esimerkiksi tiedot matkakuluista, tulonhankkimiskuluista, vuokratuloista ja luovutusvoitoista.

Myös yrittäjät pääsevät uuden esitäytetyn veroilmoituksen piiriin, vaikkakin heidän kohdallaan uudistuksen aikataulu poikkeaa hieman muista.

- Kyllä meillä on tarkoitus, että jo ensimmäisessä vaiheessa myös elinkeinon ja maatalouden harjoittajat olisivat tässä menettelyssä mukana, kertoo Myllys-Kauppinen.

Verohallinto pyrkii myös helpottamaan sähköistä asiointia. Tavoitteena on, että muutosten ilmoittaminen esitäytettyyn veroilmoitukseen on parin vuoden kuluessa kaikille mahdollista myös internetin välityksellä. Verohallinto kaavailee, että internet-palvelu saadaan käyttöön ehkä jo keväällä 2007.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme