Mainos
Mainos

Verokeinottelun uhka alv-alen varjopuolena

Matkailu- ja ravintola-alan yritysten edunvalvojaliiton MaRan mukaan kiusaus lyödä ruoka kassaan noutoruokana kasvaa ruuan arvonlisäveron laskemisen takia.

Ravintolat saavat kauppojen tapaan myydä mukaan otettavaa ruokaa 12 prosentin arvonlisäverolla lokakuun alusta alkaen. Ravintolassa syötäviä ruokia veroalennus ei sen sijaan koske.

Helsingin Sanomien mukaan liitto uskoo, että noutoruoan kevyempi verotus myös vähentää ravintoloissa syömistä merkittävästi.

"Ongelmaa ei voi kiistää"

Pääministeri Matti Vanhanen myöntää sunnuntain Aamulehdessä, että kysymys ravintoloiden arvonlisäverosta on ongelmallinen.

Muun muassa kokoomus on ehdottanut ruuan ja ravintolaruuan arvonlisäveron yhdistämistä 14 prosenttiin, jotta ruokakaupalle ei koituisi alv:n alennuksesta kohtuutonta kilpailuetua.

- Ei kannata kiistää, etteikö siinä ole ongelmaa. Meillä ei ole siihen kantaa, onko tähän haettava ratkaisu, Vanhanen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme