Mainos
Mainos

Verokevennys supistui vaatimattomaksi

Hallitus vääntää edelleen kättä ensi vuotta koskevista veroratkaisuista budjettineuvotteluissaan. Esillä oleva verokevennys on supistunut hyvin vaatimattomaksi eli 320 miljoonaksi euroksi. Summalla tehtäisiin 0,3 prosenttiyksikön korjaus tuloveroasteikkoihin.

Lisäksi kunnallista ansiotulovähennystä ja tulonhankkimisvähennystä korotetaan, mutta selvästi vähemmän kuin valtiovarainministeriö alun perin esitti. Samalla on tarkoitus kirjata hallituksen valmius edistää syksyn tulosopimuksen syntymistä jonkinlaisella vastaantulolla.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) luonnehti käsittelyssä olevaa verokevennystä pienenpuoleiseksi. Talousarvioon tulevista menolisäyksistä on jo lähes kokonaan sovittu. Avoimina on joitakin sosiaali- ja terveysministeriön sekä liikenneministeriön hallinnonalaan kuuluvia kysymyksiä.

Tämänpäiväisissä neuvotteluissa sovittavat budjetin menojen lisäykset jäävät 70 miljoonaan euroon.

(Seitsemän uutiset 23.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot