Mainos
Mainos

Veromätkyjen ensimmäinen erä maksuun

Noin miljoona suomalaista maksaa tänään ensimmäisen erän vuoden 2000 jäännösveroa. Tämä joulukuun erä maksetaan markoissa. Jos jäännösveron yhteismäärä on 1000 markkaa tai enemmän, vero maksetaan kahdessa yhtäsuuressa erässä.

Toisen erän maksupäivä on 6.2.2002, joten tämä helmikuun erä maksetaan jo euroissa. Verolipussa ja tilisiirtokorteissa erät näyttävät tästä syystä erisuuruisilta. Henkilöiden, jotka haluavat maksaa molemmat erät yhtäaikaa, tulee olla veron maksamisessa erityisen huolellisia. Maksuautomaatilla ja Internetissä maksaessa on aina valittava kyseisen erän tilisiirtokortin mukainen rahayksikkö.

Oikaisuvaatimukset vuoden 2000 verotuksesta

Verohallinto on käsittelee ensimmäisenä oikaisuvaatimukset, joissa kysymyksessä on ollut selvä virhe ja henkilölle on alunperin määrätty jäännösveroa. Tässä vuodenvaihteessa päätösten saamisessa saattaa olla viivästymisiä euron käyttöönoton vuoksi. Jos oikaisupäätös ei ole saapunut verovelvolliselle ennen eräpäivää, tulee jäännösvero maksaa oikaisuvaatimuksesta huolimatta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot