Mainos
Mainos

Veronkanto- ja valmisteverolaki muuttuu

Veronkanto- ja valmisteverolakia muutetaan. Verovelvolliset voivat maksaa veronsa ja muut suorituksensa tullin toimipisteisiin käteisellä ilman palvelumaksuja. Tähän asti näin on voinut tehdä vain lääninhallitusten lääninkassoissa.

Verologo


Veronkanto- ja valmisteverolakia muutetaan. Verovelvolliset saavat mahdollisuuden maksaa veronsa, maksunsa ja muut suorituksensa tullin toimipisteisiin käteisellä ilman palvelumaksuja. Tähän asti näin on voinut tehdä vain lääninhallitusten lääninkassoissa, mutta ne ovat harvassa. Esimerkiksi Etelä-Suomen läänissä ainoa verojen käteismaksupaikka on Hämeenlinnassa.

Valtioneuvosto hyväksyi lakiesityksen sisällön keskiviikkona. Muutoksen taustalla on oikeuskanslerin kannanotto. Hän totesi, että valtion pitäisi joko säätää laki ja määrätä veronmaksajat maksamaan rahalaitosten palvelumaksut maksuistaan tai tarjottava heille mahdollisuus maksaa verot ilman palvelumaksuja. Asiaa selvittänyt työryhmä totesi, että tullilla on parhaat mahdollisuudet luoda maksuverkosto.

Tullin maksupaikkojen lukumääräksi on kaavailtu noin 15 ja niiden on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2004 alussa. Teknisistä syistä Ajoneuvohallintokeskuksen kantamia veroja ja maksuja voidaan kuitenkin ottaa vastaan tullin pisteissä vasta toukokuusta. Ahvenanmaalla lääninhallitus ottaisi jatkossakin vastaan käteismaksuja veroista ja maksuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme