Mainos
Mainos

Veronkorotukset astuvat pian voimaan – mehut ja alkoholit kallistuvat

Veronkorotukset nostavat vuodenvaihteen jälkeen alkoholi- ja virvoitusjuomien hintoja. Myös tupakan hinta nousee jälleen. 

Veronkorotuksen jälkeen viiden ja puolen euron tupakka-aski maksaa Veronmaksajat-järjestön laskelmien mukaan noin 40 senttiä enemmän.

Alhoholijuomat kallistuvat veronkorotusten vuoksi keskimäärin 2,3 prosenttia. Kahdeksan ja puolen euron viinipullo maksaa 25 senttiä enemmän. Puolen litran kossupullossa korotus on Veronmaksajien mukaan noin puoli euroa ja pienessä oluttölkissä 4 senttiä.

Virvoitusjuomissa hintahaitari on suuri. Tämän vuoksi veronkorotuksen aiheuttamat hinnankorotukset vaihtelevat valtiovarainministeriön mukaan kolmesta prosentista 12 prosenttiin. Mehutiivisteiden hinnat voivat nousta yli 20 prosenttia.

Veronmaksajat on arvioinut, että makeisveron kiristäminen merkitsee keskimäärin kymmenen euron lisälaskua henkilöä kohden.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme