Mainos
Mainos

Veronmaksajain Keskusliitto vaati tuloveroja alas

Veronmaksajain Keskusliitto pudottaisi tuloveroja yli kolme prosenttiyksikköä kaikissa tuloluokissa vuosina 2007-2011.

Veronmaksajain Keskusliitto vaatii, että tuloveroja on kevennettävä selvästi seuraavan vaalikauden aikana. Toimitusjohtaja Teemu Lehtisen malli pudottaisi tuloveroja vuosina 2007-2011 reilut kolme prosenttiyksikköä kaikissa tuloluokissa.

Esimerkiksi keskituloisen noin 2500 euroa ansaitsevan palkansaajan veroprosenttia voisi liiton mielestä laskea 30,1:stä 26,9 prosenttiin.

Vireillä olevan kunta- ja palvelurakenneuudistuksen tavoitteeksi liitto asettaa, ettei kunnallisverotuksen taso saisi nousta nykyisestä. Tämä on Veronmaksajain mielestä mahdollista, jos uudistus hillitsee toivotulla tavalla palvelutuotannon kustannusten kasvua.

Tuloverotuksen siirtämistä pääosin kuntien vastuulle liitto ei kannata. Perusteena on, että ansiotulojen verotuksesta päättäminen on valtion talouspolitiikan keskeinen väline, jota ei voi siirtää kunnille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot