Mainos
Mainos

Veronmaksajat: Kaikille esitäytetty veroilmoitus

Veronmaksajat ajavat muutosta veroilmoitusmenettelyyn. Veronmaksajat vaatii kaikille suomalaisille esitäytettyä veroilmoitusta.

Veronmaksajien Keskusliitto ajaa muutosta veroilmoitusmenettelyyn. Liitto esittää veroehdotuksen ja veroilmoituksen yhdistämistä niin, että kaikille verovelvollisille lähetetään esitäytetty veroilmoitus huhtikuussa. Siinä voi olla myös tietoja, jotka edellyttävät aina täydentämistä. Tällaisia ovat mm. matkakustannukset, omaisuuden luovutusvoitot ja kotitalousvähennys. Veronmaksajien keskusliitto uhoaa patistavansa päättäjät liikkeelle veromenettelyn uudistamiseksi. Tarvitaan ripeää liikkeellelähtöä, jotta hanke ei venyisi vuosien taakse, liitosta sanotaan. Ilmoitus pitäisi palauttaa toukokuussa allekirjoitettuna verottajalle.

Veronmaksajien Keskusliiton mukaan aika on ajanut nykyisen veroehdotusmenettelyn ohi. Hankalimmiksi asioiksi veroehdotusmenettelyssä suomalaiset ovat kokeneet ehdotuksen myöhäisen saapumisen ja kesäkauteen osuvan, riittämättömän palautusajan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme