Mainos
Mainos

Veronmaksajat kiittelevät budjetin verolinjauksia

Veronmaksajain keskusliitto pitää vuoden 2012 budjettiesityksen verolinjauksia oikein mitoitettuina.

- Tässä tilanteessa, kun taantuma uhkaa palata, on valtion taloutta hoidettava varovasti. Ei pidä leikata liikaa tai liian syvästi, mutta toisaalta tilanteeseen pitää reagoida. Alijäämää pitää leikata ja nyt sitä tehdään sopivasti, arvioi toimitusjohtaja Teemu Lehtinen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Lehtisen mukaan verotuksen kiristäminen nimenomaan kulutuksessa on ollut oikea ratkaisu.

- Tässä on lähdetty kiristämään verotusta oikeasta päästä. Se perustuu siihen ,että kiristetään nimenomaan haittaverotusta, kuten alkoholia tai tupakkaa. Kulutukseen voi itse vaikuttaa ja voi vaikuttaa siihen, miten kuluttaa. Siten on mahdollista välttyä veronkiristyksiltä.

Lehtisen mukaan kotitalousvähennykseen kaavailtu leikkaus ei kuitenkaan ole perusteltu.

- Leikkaus kotitalousvähennykseen on liian kova. Se on sillä lailla epäjohdonmukainen, että hallitushan haluaa purkaa harmaata taloutta. Ja kotitalousvähennys, jos mikä on purkanut sitä harmaata taloutta ja tuonut ja tuonut ne pimeät kotitaloustyöt julkisiksi ja niistä maksetaan verot ja sosiaaliturvaa kertyy.

(MTV3)

Katso toimitusjohtaja Teemu Lehtisen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.8.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme