Mainos
Mainos

Veronmaksajat tyrmää kuntien verovallan lisäämisen

Toimitusjohtaja Teemu Lehtisen mukaan kuntapäättäjillä ole valmiuksia asettaa veroprosentteja.

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen tyrmää valtiovarainministeri Eero Heinäluoman ehdotuksen lisätä kuntien verovaltaa.

Lehtinen sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, että olisi valtava riski, jos tuloverotus kunnallistetaan ja samalla tehdään kunta- ja palvelurakenneuudistus.

- Pahimmillaan tuloksena on ainoastaan se, että verot nousevat, Lehtinen varoittelee ja korostaa, ettei kuntapäättäjillä ole valmiuksia asettaa veroprosentteja.

Tätä nykyä kuntien menoja rahoitetaan sekä kunnallisveron että valtionveron tuotoilla. Heinäluoma on perustellut ehdotustaan muun muassa sillä, että silloin kunnat voisivat paremmin omilla päätöksillään vaikuttaa omaan talouteensa.

- Nyt kun valtio perii rahat ja tilittää niitä kunnille, hämärtyy tietoisuus, mitkä ovat koulun, terveydenhuollon, vanhusten- ja lastenhoidon kustannukset, ja kuinka hyvin kunta niitä pystyy todellisuudessa järjestämään, Heinäluoma sanoi Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemiikki-lehdessä syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme