Mainos

Veronmaksajat: Veroalen hyöty lähes mitätön

Veronmaksajain keskusliiton mukaan ensi vuoden veroale ei käytännössä hyödytä palkansaajia.

Veronmaksajain keskusliiton laskelmien mukaan hallituksen budjettiriihessä kutistunut veroale ei käytännössä muuta palkansaajan tuloveroastetta juuri lainkaan.

Vain pienituloisen, noin 1500 euroa kuussa ansaitsevan tuloveroaste alenee yhden prosenttiyksikön kymmenyksen 26,1 prosentista 26,0 prosenttiin, mikä jättää käteen pari euroa kuukaudessa.

Keskipalkkaisen 2255 euroa kuukaudessa tienaavan ja hyvätuloisen, noin 6000 euroa tienaavan tuloveroaste pysyy täysin ennallaan.

Veronmaksajien laskelmissa on budjettiriihen veroratkaisujen lisäksi otettu huomioon myös arvioidun ansiokehityksen vaikutukset veroihin.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtajan Teemu Lehtisen mielestä sairausvakuutusmaksun korotuksen peruuntuminen ja vastaavasti luopuminen pääosasta valtiovarainministeriön alun perin ehdottamia veronkevennyksiä palauttaa tilanteen palkansaajien osalta takaisin lähtöruutuun. -Palkansaajien verotus ei näillä päätöksillä sen paremmin kiristy kuin kevenekään. Jos muuta ei myöhemmin päätetä, katkeaa vuosittaisten verokevennysten putki ensi vuonna, Lehtinen toteaa budjettiriihen jälkeen lähettämässään kannanotossa.

Lehtisen mukaan eläkkeensaajien verotus kevenee selvästi, kun budjettiriihessä päätettiin alentaa eläkeläisten sava-maksua. -Tällä kertaa oli eläkeläisten vuoro. Eri tulonsaajaryhmistä nimenomaan veroa maksavilla eläkkeensaajilla on aihetta tyytyväisyyteen budjettiriihen veropäätöksistä, Lehtinen toteaa.

Budjettiriihessä sovittiin, että yleinen sairausvakuutusmaksu, jota palkansaajien lisäksi maksavat mm. työttömät, on myös ensi vuonna 1,5 prosenttia. Samalla eläkeläisiltä peritty 0,4 prosentin ylimääräinen maksu poistuu kokonaan ja he alkavat maksaa saman verran kuin muutkin.

Veronmaksajien mukaan valtion tuloveroasteikon veroprosenttien hienoisesta alentamisesta huolimatta asteikon rajoihin tehtävä tarkistus jää ansiokehitystä pienemmäksi, mikä vaikuttaa verotusta kiristävästi.

Tulonhankkimisvähennyksen ja kunnallisverotuksen ansiotulovähennyksen korotukset kohdistavat verokevennystä myös pienituloisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot