Mainos
Mainos

Veronmaksajat: Verotusta kevennettävä maltillisesti

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen kehottaa hallitusta tekemään maltillisia veronkevennyksiä tulevina vuosina.

- Hallituksen pitää viestittää selvästi, että kevennystahtoa on. Niitä verokevennyspäätöksiä voidaan tehdä keväällä ja syksyllä. Tärkeintä on se, että työmarkkinoilla ja koko yhteiskunnalla on luottamus siitä, että hallitus tulee keventämään, jos edellytykset on. Verohelpotuksia on odotettavissa ennen pitkää, mutta missä vaiheessa, sitä emme tiedä, sanoi Lehtinen MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Lehtisen mukaan kevennystahdosta olisi apua sovittaessa palkankorotuksista.

- Hallituksen tulee siis jatkaa veronkevennyksiään, minkä hallitus eilen vahvisti Vanhasen puheella. Tämä on tärkeä viesti myös työmarkkinoille. Jos palkkamalttia löytyy, niin hallituksella on halua tulla veroratkaisuissa vastaan.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on perännyt palkkamalttia kevään palkkasopimuskierroksilla. Vanhanen pyrkii saamaan työmarkkinajärjestöt neuvottelemaan pitkäaikaisista ja maltillisista palkkasopimuksista.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme