Mainos
Mainos

Veroprofessori suosittelee muutoksia pääomatulojen verotukseen

Pääomatulojen verotusta voisi muuttaa progressiiviseen suuntaan, ehdottaa veroprofessori. Finanssioikeuden professori Esko Linnakangas Helsingin yliopistosta tarjoaa harkittavaksi järjestelmää, jossa pääomatuloille olisi oma verotaulukkonsa.

- Esimerkiksi johonkin pieneen euromäärään asti pääomatulot olisivat verovapaita, minkä jälkeen niitä verotettaisiin vaikkapa nykyisellä 28 prosentilla. Kaikkein korkeimmassa pääomatuloluokassa prosentti voisi olla nykyistä hieman suurempi, Linnakangas kirjoittaa yliopiston nettisivuilla.

Linnakankaan mielestä tämä järjestelmä ottaisi paremmin huomioon veronmaksajan maksukyvyn.

- Tuntuu oikeudenmukaiselta ja varsin yleisesti hyväksytyltä, että muutaman miljoonan pääomatuloilla prosenttiluku olisi suurempi kuin kaikille sama. Silloin on maksukykyä enemmän kuin ihan pienituloisella, Linnakangas sanoo.

Hänen mielestään voitaisiin harkita myös mallia, jossa kunnat pääsisivät verottamaan tietyn rajan ylittäviä pääomatuloja. Nyt pääomatulot ovat kokonaan kunnallisen verotuksen ulkopuolella.

Linnakangas ei sen sijaan pidä realistisena sitä, että pääomatulot lisättäisiin progressiivisesti verotettavien ansiotulojen päälle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot