Mainos
Mainos

Veroprosenttia ei pidetä Helsingissä liian korkeana

(Kuva: verottaja)

Helsingissä enemmistö tuoreista valtuutetuista katsoo, että kaupungin kunnallisverossa on noston varaa. Vajaa puolet eli 41 valtuutettua 85:stä oli MTV:n vaalikoneen väittämän "Kunnassani kunnallisvero on jo liian korkea" kanssa eri mieltä.

Helsingissä kunnallisvero eli tulonsaajilta perittävä vero on 17,5 prosenttia, kun maan keskimääräinen kunnallisveroprosentti on 18,55. Puolueista lähes kaikki vihreiden valtuutetut katsoivat, että vero ei ole liian korkea.

Samaa mieltä on myös 9 kokoomuspäättäjää. Kuitenkin lähes yhtä moni eli 8 pitää kuntaveroa liian korkeana. 29 Helsingin kaupunginvaltuustoon valittua ei ottanut kantaa kunnallisverokysymykseen.

Myös Espoossa vajaa kolmannes eli 21 valtuutettua ei pidä nykyistä kunnallisveroa liian korkeana. Espoon kunnallinen veroprosentti on 17,5.

Suurin osa Espoon valtuuteuista ei ottanut kantaa kunnallisverokysymykseen. 37 vastasi vaalikoneen väitteeseen "en osaa sanoa". Vain 4 valtuutettua piti Espoon nykyistä kunnallisveroa liian korkeana.

Vantaan valtuutetut toista mieltä

Sen sijaan Vantaalla yli kolmannes eli 27 valtuutettua 67:sta pitää nykyistä kunnallisveroa liian korkeana. Vantaalla kunnallisvero on korkeampi kuin naapureilla eli 18,5 prosenttia.

Vaalikoneen kysymykseen vastanneista 17 oli väittämän kanssa eri mieltä eli he eivät pitäneet nykyistä kunnallisveroa liian korkeana. 9 valtuutetulla ei ollut asiassa kantaa ja peräti 17 ei vastannut MTV:n vaalikoneeseen.

Kunnallisveroprosentti vaihtelee koko maassa 16-21 prosentin välillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme