Mainos
Mainos

Verotarkastusjohtaja Hirvonen lähtee verohallituksesta

Verohallituksen verotarkastusyksikön johtaja Markku Hirvonen lähtee verohallituksesta. Hän ilmoitti tänään verohallinnon johtoryhmän kokouksessa jättävänsä tehtävänsä verohallituksessa. Syyksi irtisanoutumiseensa Hirvonen ilmoitti luottamuspulan verohallinnon johdon keskuudessa.

Verohallituksen mukaan kokouksessa ilmeni, ettei verohallinnon johto voi luottaa virkamiehiinsä, jotka jatkuvasti toimittavat tiedotusvälineille virheellistä tietoa verohallinnon toiminnasta ja päämääristä. Tämä on verohallinnon johdon mielestä ollut selvästi havaittavissa ns. projektiyksikössä, jonka johtoryhmän puheenjohtajana Hirvonen on toiminut.

Hirvonen on ollut näkyvästi esillä juuri harmaan talouden vastaisessa toiminnassa. Verohallituksen mukaan julkisuudessa on jo pidemmän aikaa väitetty, että verohallinnon johto ei ole sitoutunut harmaan talouden vastaiseen kamppailuun.
-Väite ei pidä paikkaansa. Verovalvonta ja harmaan talouden vastainen taistelu on yksi verohallinnon tärkeimmistä tehtävistä. Sitä on tehty ja tullaan tekemään verohallinnon kaikissa yksiköissä, tähdennetään verohallituksen tiedotteessa.

Verohallitus muistutti, että viime vuonna harmaan talouden tarkastuksia tehtiin koko verohallinnossa yhteensä 1245. Paljastuneen tulon määrä niissä oli 600 miljoonaa markkaa. Uudenmaan veroviraston yhteydessä toimivan harmaan talouden torjuntaan erikoistuneen projektiyksikön tulevaisuuden on myös väitetty olevan vaakalaudalla. Verohallituksesta korostetaan, että tämäkään ei pidä paikkaansa. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme