Mainos
Mainos

"Verotiedoissa näkyy talouden elpyminen"

Vuoden 2011 verotiedoissa ei ole mitään yllättävää. Näin sanoo Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

– Verovuosi oli hyvin odotettu tilastojen valossa. Viime vuosi oli elpymisen aikaa taantuman jälkeen ja pääomatulot nousivat aallonpohjasta, Lehtinen tiivistää.

Pääomatuloista kerättävät verotuotot kasvoivat viime vuonna 13 prosenttia vuoteen 2010 verrattuna. Sen sijaan ansiotulot eivät juurikaan kasvaneet: ansiotuloverotuotot paranivat kolme prosenttia.

– Jos katsotaan ansiotulojakaumaa, ei suurta rakenteellista muutosta viime vuonna ollut. Suurimmat ansiot olivat aika lähellä edellisvuotta eli kuilu suurituloisten ja keskimääräisesti tienaavien välillä ei juuri kasvanut.

Pääomatuloissa nousu- ja laskukaudet näkyvät nopeammin ja rajummin, siksi niissä tapahtui viime vuonnakin suurimmat muutokset.

– Pääomatulojen kärjessä oli nousua ja vaihtuvuutta. Sinnehän päädytään usein yrityskauppojen kautta ja yrityskauppoja ei juuri taantuman aikana tehdä, Lehtinen sanoo.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme