Mainos
Mainos

Verottaja selvittää veronkiertoa kiinteistöalalla

YLE:n tv-uutisten mukaan kilometrikorvauksilla on kiinteistöalalla kierretty roimasti palkkojen sivukuluja ja veroja.

Verottaja selvittää kymmenien kiinteistönvälitysyhtiöiden epäiltyä veronkiertoa. Yleisradion tv-uutiset kertoo, että verotarkastusten perusteella kiinteistövälittäjien palkkoja on maksettu runsaasti verottomina kilometrikorvauksina.

Kiinteistönvälittäjälle maksetaan omalla autolla ajetuista kilometreistä korvaus verottomana. Juuri sen epäillään houkutelleen lisäilemään kilometrejä ajopäiväkirjaan, millä kasvatetaan verottomia tuloja.

Verovirastot eri puolilla maata ovat tutkineet 40 kiinteistönvälitysyhtiön tilit. Ylen mukaan näyttää siltä, että kilometrikorvauksilla on kierretty roimasti palkkojen sivukuluja ja veroja.

- Näin laajamittaista (veronkiertoa) kuin kiinteistönvälityspuolella on ollut, en ole kuullut, että millään tietyllä toimialalla olisi esiintynyt, Verohallituksen johtaja Anita Wickström kertoi tv-haastattelussa.

Verotarkastukset ovat vielä kesken, mutta jo alustavien tulosten perusteella luvassa on tuntuvia jälkiveroja.

Tällä haavaa Verohallituksessa pohditaan, otettaisiinko kiinteistövälitysala erityistarkkailuun koko maassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme