Mainos
Mainos

Verottaja: WinCapitan sijoittajien tappiot eivät vähennyskelpoisia

Verottaja joutuu ottamaan kantaa sijoitusklubi WinCapitan toiminnassa mukana olleiden mahdollisten voittojen ja tappioiden verotukseen.

Pohjois-Savon verotoimistoon tuli puolisen vuotta sitten kyselyjä, joissa haluttiin selvittää, miten valuuttakauppaan perustuvia voittoja verotetaan.

Verottajan mukaan tulo ei kuulu myyntivoittoverotuksen piiriin, eikä rahojen mahdollista menetystä voi pitää luovutustappiona.

- Itse asiassa silloin niissä kyselyissä ei todella arvioitukaan, että mitään menetyksiä tulisi, vaan enemmän sitä tuottopuolta. Ja nyt sitten jälkeenpäin kun tätä on selvitelty, niin eihän yleensä pääomasijoitusten menettäminen ole verotuksessa vähennyskelpoista. Sitä on sitten pohdittu, että mitä kuluja toimintaan voisi sisältyä tähän, jota voisi sitten pääomasijoituksista tehtävinä kuluina vähentää, linjajohtaja Kirsi Hovinen, Pohjois-Savon verotoimistosta kertoo.

Katso myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme