Mainos
Mainos

Verotuksen tiedonvaihtoa parannettava

EU-maiden veroviranomaisten pitäisi ryhtyä vaihtamaan tietoja tehokkaammin, katsoo valtiontalouden tarkastusvirasto. Virasto huomauttaa, että EU:n direktiivi verotuksen tiedonvaihdosta on jäänyt vajaalle käytölle.

Veronkiertoa ja veropetoksia voisi jahdata paremmin, jos viranomaiset vaihtaisivat verotustietoja aktiivisemmin maasta toiseen. Pyyntöä ei tarvitse odottaa, vaan tietoja voi lähettää oma-aloitteisestikin toiseen EU-maahan. Veroviranomaiset voivat myös osallistua toisessa jäsenmaassa toteutettaviin verotarkastuksiin.

Tarkastusvirastojen yhteistarkastus kohdistui vuosiin 1992-95. Vain viidestä jäsenmaasta saatiin näiltä vuosilta kattavat tiedot. Virastot suosittavat, että jäsenmaiden tulisi sopia yhteisestä menettelytavasta tietojenvaihtoa koskevien tilastotietojen keräämisestä ja tallentamisesta, jotta tieto kulkisi joustavammin. Lisäksi jäsenmaiden pitäisi sopia siitä, miten saadut tulokset raportoidaan jäsenmaihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme