Mainos
Mainos

Vertaile itse – näin presidenttiehdokkaat pärjäsivät englanniksi

Kaikki Suomen presidenttiehdokkaat ovat vierailleet MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä. Yksi osuus tentissä oli englanninkielinen. Tenttaajana oli uutistoimisto AP:n kirjeenvaihtaja David Mac Dougall.

Seuraavassa lyhyet arviot ehdokkaiden taidoista siinä järjestyksessä, missä he vierailivat tentattavina. Mac Dougall arvioi lyhyesti jokaista ehdokasta heti esiintymisen jälkeen.

Eva Biaudet

RKP:n ehdokas Eva Biaudet esiintyi rennosti englanninkielisessä tentissä. Hän puhui monimutkaisistakin aiheista sujuvasti ja vaivattomasti.

Paavo Lipponen

Paavo Lipponen esiintyi omaan rauhalliseen tyyliinsä englanniksikin. Sdp:n ehdokas Lipposen normaalisti hidas puhetyyli nopeutui, kun kieli vaihdettiin englantiin.

Timo Soini

Perussuomalaisten ehdokas Timo Soini esiintyi edukseen englanninkielisessä tentissä. Dougall arvioi, että miehen innostus jalkapalloon on siivittänyt Soinin kielitaitoa paremmaksi.

Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen oli englanniksi sujuva ja rento esiintyjä. Dougallin arvion mukaan keskustan ehdokas Väyrysen esiintymisestä huomaa, että hän on puhunut monesti englanniksi suurellekin yleisölle.

Sauli Niinistö

Sauli Niinistö valitsi englanninkielisessä osuudessa sanansa tarkasti ja huolellisesti. Hän väläytteli väittelijäntaitojaan eikä hätkähtänyt yllättävää kysymystä mediapelistä. TV-studion ulkopuolella kokoomuksen ehdokas hallitsee myös small talkin.

Pekka Haavisto

Vihreiden ehdokas Pekka Haavisto puhui sujuvaa englantia, eikä takellellut hankalissakaan aiheissa. Häneltä kysyttiin englanniksi muun muassa hänen puolisonsa rattijuopumuksesta.

Sari Essayah

Sari Essayah hallitsi englanniksi Euroopan Unionia koskevat keskustelunaiheet entisen europarlamentin jäsenen varmuudella. Kristillisten ehdokas tuli Dougallin arvion mukaan ymmärretyksi myös hankalissa aiheissa, kuten aborttikeskustelussa sekä puhuessaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksista.

Paavo Arhinmäki

Paavo Arhinmäki ei vaikuttanut englanniksi aivan yhtä varmalta puhujalta kuin monet hänen sukupolvensa suomalaiset. Vasemmistoliiton Arhinmäki sai kuitenkin tärkeät pointtinsa läpi myös englanniksi, ja kertoi välissä myös vitsejä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme