Mainos
Mainos

Vertailu: Suomi maailman vähiten korruptoitunut maa

Suomi on noussut takaisin kärkisijalle Transparency International -järjestön vuotuisessa korruption vähäisyysvertailussa. Suomi jakaa vertailun ykkössijan Tanskan ja Uuden-Seelannin kanssa.

Transparency Internationalin vertailu mittaa havaittua korruptiota julkisella sektorilla.

Viime vuonna Suomi oli vertailussa kakkossijalla yhdessä Tanskan kanssa. Suomen sijoitus on ollut nousussa viime vuosina, sillä vuonna 2009 Suomi oli vertailussa kuudes.

Suomen sijoituksen heikentymisen syynä viime vuosikymmenen lopulla pidettiin tuolloin paljastuneita epäselvyyksiä poliitikkojen vaalirahoituksessa.

Vertailun kärkikymmenikköön yltävät ykkösmaiden ohella myös Ruotsi, Singapore, Sveitsi, Australia, Norja, Kanada ja Hollanti.

Eniten korruptoituneet: Somalia, Pohjois-Korea

Pahiten korruptoituneet maat puolestaan ovat Afganistan, Pohjois-Korea ja Somalia. Huonosti vertailussa menestyvät myös muun muassa Sudan, Burma, Uzbekistan, Turkmenistan ja Irak.

Yhdysvallat sijoittuu vertailussa sijalle 19, Kiina sijalle 80 ja Venäjä sijalle 133. Yhteensä vertailussa oli mukana 176 maata.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme