Mainos
Mainos

Vesi korkealla koko maassa

Vesistöjen ja pohjaveden pinnat ovat tavallista korkeammalla koko Suomessa. Kesäkuun runsaat sateet ja veden vähäinen haihtuminen ovat syynä vedenpintojen nousuun. Monin paikoin vettä on satanut jopa kaksinkertaisesti normaaliin verrattuna. Järvien pinnat ovat lähes kaikkialla ajankohdan keskiarvon yläpuolella. Vain muutamat Länsi-Suomen säännöstellyt järvet ovat tavallista alempana. Myös veden pintalämpötila on muutaman asteen normaalia viileämpää koko maassa.

Sateet ja kylmyys lisäävät myös torjunta-aineiden ympäristöhaittoja

Sateisen ja kolean sään myötä torjunta-aineiden aiheuttamat ympäristöhaitat ovat tänä kesänä normaalia suuremmat. Runsaiden sateiden takia torjunta-aineet huuhtoutuvat helposti vesistöihin ja kylmä ilma puolestaan hidastaa myrkkyjen hajoamista maahan. Suomen pohjoisten olosuhteiden takia torjunta-aineiden hajoaminen on muutenkin hitaampaa kuin Etelä- ja Keski-Euroopassa. Aineiden häviäminen Suomessa saattaakin kestää jopa vuosia. Suomessa myytiin torjunta-aineita viime vuonna vajaat kolme miljoonaa kiloa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme