Mainos
Mainos

Vesi nousee Pohjois-Satakunnassa jopa kevättulvan lukemiin

Järvien vedenkorkeudet ovat nousseet ja jokien virtaamat kasvaneet voimakkaasti Pohjois-Satakunnassa. Syynä ovat viime päivien runsaat sateet.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus varoittaa vesistöjen virkistyskäyttäjiä siitä, että etenkin Karvianjoen vesistön joissa virtaukset voivat kasvaa vaarallisen voimakkaiksi. Vedenkorkeus vesistöalueen järvissä ja joissa saattaa ely-keskuksen mukaan nousta lähipäivinä kymmeniä senttejä, mikä on samaa luokkaa kuin kevättulvien aikana ja kesäisin hyvin harvinaista.

Rantakiinteistöjen omistajia kehotetaan tarkistamaan veneiden ja laiturien kiinnitykset. Tulvivat pelto- ja metsäojat saattavat myös katkoa tieyhteyksiä Pohjois-Satakunnassa.

Muualla Satakunnan maakunnassa vedenkorkeuksien nousun ennustetaan jäävän vähäisemmäksi.

MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot