Mainos
Mainos

Vesibussi tuuliajolle Hangossa

Hangon ja Bengtskärin väliä liikennöivä yhteysalus Marina joutui tuuliajolle ulkosaaristossa tänään iltapäivällä. Saaristomeren merivartiosto sai ilmoituksen tilanteesta hieman ennen kello kolmea. Marinan toinen peräsin oli osunut kiveen, ja kovan lounaistuulen vuoksi alus lähti ajelehtimaan. Meripelastusseuran alus on jo hinannut Marinan Hiittisiin. Alus oli perillä yhdeksän jälkeen illalla.

Saaristomeren merivartiostosta arvioitiin, että yhteysalus Marinan vaaratilanne oli todellinen, sillä matkustajia oli lähes 70 ja vedet, joilla peräsin rikkoutui, matalia.

Vesibussi ml. Marinan omistaa Moed Engineering Oy. Yhtiön johtaja Jan Moed kertoi, että Marinan toinen peräsin osui Bengtskärin vesillä kiveen ja rikkoutui. Apuun tullut matkustajalaiva Anna oli sekin reittimatkallaan Bengtskärissä.
- Laivojen reitit on suunniteltu melkein yhtäaikaisiksi juuri turvallisuuden takia, Jan Moed korosti. Saaristomeren merivartiostosta arvioitiin, että Marina on selkeästi ollut vaaratilanteessa, sillä matkustajia oli paljon ja vedet, joilla peräsin rikkoutui, matalia. Riskit kuitenkin saatiin minimoitua.

Toinen yhteysalus Anna hinasi aluksen Bengtskärin pohjoispuolelle tuulensuojaan, josta meripelastusseuran alus Arun aloitti Marinan hinauksen kohti Hiittistä hieman ennen kello 19:ää. Aluksi Marina piti hinata Hankoon, mutta merenkäynnin yltymisen takia alus haluttiin hinata suojaan vähemmän tuulista reittiä, Saaristomeren merivartiostosta kerrottiin.

Hinausta olivat varmistamassa Hiittisten ja Hangon meripelastusasemien partiot. Marina liikennöi välillä Bengtskär-Hanko. 68 matkustajasta yksi kuljetettiin sydänoireiden vuoksi hoitoon helikopterilla ja yhdeksän siirrettiin pelastusalus Arunille.

Vesibussi ml. Marina on rakennettu Hangossa 1989. Sen pituus on 15 metriä, leveys 5,5 m, ja matkustajapaikkoja on 95. Henkilökuntaa Marinalla on kaksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme