Mainos
Mainos

Vesiensuojelua kohennetaan direktiivin voimin

Arvioinneissa keskitytään jatkossa koko vesiekosysteemiin, ei ainoastaan veden käyttökelpoisuuteen ihmisille.

Vesiensuojelua muokataan Suomessa EU:n direktiivin määräämään suuntaan. Jokien, järvien ja rannikkovesien tilan arviointia on tarkoitus laajentaa niin, että koko vesiekosysteemi otetaan arvioinnissa huomioon, ei pelkästään veden käyttökelpoisuus ihmisille.

Ympäristöministeriön asettama toimikunta luovutti tänään ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille ehdotuksensa direktiivin toimeenpanosta. Vesipuitedirektiivin tavoitteena on suojella, parantaa ja ennallistaa vesiä niin, ettei niiden tila heikkene.

Vuonna 2015 vesistöjen tila pitäisi olla hyvä koko EU:n alueella. Kansalliset vesienhoitosuunnitelmat eivät tuo uusia velvoitteita eri toimintojen harjoittajille tai kansalaisille, mutta valtion ja kuntien on otettava ne toiminnassaan huomioon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot