Mainos
Mainos

Vesihuolto vaarassa Etelä-Savossa

Monissa Etelä-Savon kuntakeskuksissa vesihuolto on ollut viimeöisenmyrskyn jäljiltä vaarassa, kun vesitorneihin vettä pumppaavat sähköpumput lakkasivat toimimasta. Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että ihmisiä on kehotettu käyttämään vettä säästeliäästi.

Joroisissa, missä sähkö katkesi kunnan kaikilta talouksilta, saatiin kaksi aggregaattia pumppaamaan vettä. Sanomalehti Länsi-Savon mukaan illalla selvisi kuitenkin, että aggregaattien teho ei riitä, ja osa kirkonkylän talouksista on sähkön lisäksi ilman vettä.

-Kyllähän tämä on pahin tilanne koko urani aikana. Ei meillä koskaan ole kirkonkylä ollut melkein vuorokautta ilman sähköjä, yli 30 vuotta Joroisten Energialaitoksella työskennellyt Hannu Suhonen kommentoi Länsi-Savolle.

Lehden mukaan Joroisten terveyskeskusta ja palvelutaloa varten ei ole olemassa mitään erityissuunnitelmaa, jolla vedensaanti niissä turvattaisiin. Kaikki Joroisten kirkonkylän kaupat ja pankki ovat olleet tänään suljettuina. Myös kunnanvirasto on ollut kiinni.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot