Mainos
Mainos

Vesijohtoveden laadussa eroja

Vesijohtoveden laadussa on selviä alueellisia eroja. Suomessa toimii useita vesilaitoksia, joiden vedessä on joko ajoittain tai jatkuvasti laatuvirheitä. Juomavedet eivät selvitysten mukaan olekaan niin hyvälaatuisia kuin aiemmin on luultu.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan veden laatuongelmat johtuvat enimmäkseen maa- ja kallioperän ominaisuuksista sekä vesistöjen mataluudesta ja rehevöitymisherkkyydestä.

Erityisesti pienillä vesilaitoksilla on paljon tehtävää juomaveden laadun takaamiseksi.

Juomavesistä saatuja tutkimustuloksia käsitellään täänään Vantaalla pidettävässä vesiseminaarissa. Seminaarin järjestäjinä ovat Vesihuolto 2001 -teknologiaohjelma, Ympäristöterveyden tutkimusohjelma Sytty sekä Vesiyhdistys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot