Mainos
Mainos

Vesikauhutartunnan saanut mies kuoli Suomessa

Euroopan ja Aasian maissa matkustellut mies ei ollut hakenut vesikauhun puhkeamista ehkäisevää rokotusta.

Vesikauhutartunnan ulkomailla saanut mies on kuollut. Keski-ikäinen filippiiniläismies kuoli eilen Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa, kertoo osastonylilääkäri Asko Järvinen.

Taudin tartuntapaikkaa ei tiedetä. Mies oli matkustellut Euroopan ja Aasian maissa. Hän hakeutui Suomessa hoitoon vasta kun oireet olivat selviä.

Hän ei ollut hakenut taudin puhkeamista ehkäisevää rokotusta.

Rabies-rokotus otetaan useimmiten vasta tartuntaepäilyn jälkeen. Eläinlääkäreille ja pitkään esimerkiksi kehitysmaissa eläinten kanssa tekemisissä oleville rokotuksia kuitenkin suositellaan, sanoo Järvinen.

Nykyisillä rokotteilla ei ole juurikaan haittavaikutuksia. Rabieksen tavallisimpia oireita ovat tuntohäiriöt ja halvaukset, ärtyneisyys, kouristusherkkyys, runsas syljen eritys, nielemisvaikeudet ja tajuttomuus. Hoitamattomana tauti johtaa kuolemaan muutamassa päivässä, ja tehokkaasta hoidosta huolimattakin muutamassa viikossa oireiden alkamisesta.

Rabies on ihmisen tautina yleinen vain kehitysmaissa. Euroopassa tautia esiintyy eläimillä Keski-Euroopassa, Baltian maissa ja Itä-Euroopassa, missä ketut, supikoirat ja lepakot voivat tartuttaa taudin kotieläimiin. Pohjoismaissa rabiesta ei ole.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot