Mainos
Mainos

Vesilintujen pesintä tänä kesänä myöhässä

Vesilintukannat pysyivät tänä kesänä ennallaan. Pesintä tapahtui kuitenkin normaalia myöhemmin.

Vesilinnut pesivät tänä kesänä selvästi viime vuosia myöhemmin. Tämän takia joidenkin lajien poikasissa voi olla tavallista enemmän lentokyvyttömiä yksiöitä vielä metsästyskauden alkaessa. Vesilintukannat pysyivät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan tänä kesänä ennallaan, mutta poikastuotannot vaihtelevat.

Sinisorsan poikastuotto jäi viime vuotta heikommaksi, mutta oli kuitenkin selvästi pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Sinisorsan pesintä onnistui pohjoisessa etelää paremmin. Telkän poikasia kuoriutui puolestaan selvästi viime vuotta enemmän, mutta määrä oli silti pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella. Tavin ja haapanan poikastuotto oli likimain viimevuotisella tasolla, mutta erityisesti haapananpoikasia kehittyi Pohjois-Suomessa huonosti.

Sorsalintujen eli sinisorsan, tavin, heinätavin, haapanan, jouhisorsan, lapasorsan, punasotkan, tukkasotkan ja telkän metsästys alkaa 20. elokuuta puolilta päivin ja jatkuu vuoden loppuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme