Mainos
Mainos

Vesipula uhkaa Naantalia ja Raisiota

Kuivuudesta johtuva vesipula uhkaa Raisiota ja Naantalia. Vettä on varastossa enintään kahdeksi kuukaudeksi ja asukkaisiin onkin vedottu veden säästämiseksi. Raision-Naantalin vesilaitoksen johtaja Juhani Sibelius kertoo, että alueen raakavesi saadaan "pienestä purosta", Raisionjoesta, jonka valuma-aluekin on hyvin vähäinen.

-Järviä siinä ei ole ja kun metsätkin on erittäin hyvin ojitettu, on veden luontainen varastoituminen vähäistä. Sibeliuksen mukaan vesipula on ennenkin uhannut Raisiota ja Naantalia.

-Vettä oli hyvin vähän mm. vuosina 1995 ja 96. Tilanteen korjaamiseksi on käynnissä kaksikin erillistä hanketta.

-Koko Turun seudun vesipulaan haetaan ratkaisua Kokemäenjoen vedestä, joista valmistettaisiin tekopohjavettä Säkylän seudun Virttaan kankaalla.

-Tämän suunnitelman vaihtoehtona pyrimme varastokapasiteetin lisäämiseen, jolloin myös raakaveden laatu paranisi, sanoo Sibelius. Hän muistuttaa kuitenkin, että Raisionjoen vesi on pysynyt tänä kesänä hyvälaatuisena.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot