Mainos
Mainos

Vesisateet saattavat viedä lupauksen talvesta – aamun autoilijat vielä turvassa loskakaaokselta

Jos luulit talven alkaneen jo etelässäkin, olet väärässä. Ennusteiden mukaan pian on luvassa näet lauhempaa ilmaa sekä vesisateita.

Sateita saadaan torstaina, ja etelässä ne voivat olla jo vetisiä. Perjantaita kohti mentäessä vesisateet jatkuvat etelässä, kun taas maan keskiosassa saataneen paikoitellen lunta tai räntää. Viikonloppuna vesisateita voidaan saada maan keskivaiheillakin. 

– Hyvin suurella todennäköisyydellä kaikki lumi sulaa viikonlopun aikana ainakin etelässä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Myös lännen lumipeitettä uhkaa sulaminen lämmön ja sateiden myötä.

Pohjoisessa lumipeite sen sijaan jatkaa karttumistaan, sillä siellä sateet tulevat lumena tai räntänä, eikä lämpötila kuin paikoin plussan puolelle.

Kunnon talvea voidaan joutua etelässä odottamaan pitkäänkin, sillä ennusteissa ei näy kylmenemistä.

– Pakkasen puolelle ei päästä välttämättä pitään aikaan, Jokela toteaa.

Vielä aamulla loskakeli ei kuitenkaan etelänkään autoilijoita uhkaa. Tiistaiaamu valkenee etelässä poutaisena ja hieman pakkasen puolella, kun taas Lapissa sataa paikoitellen lunta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme